3D-ultraljud Malmö

Genom ett 3D-ultraljud kan du som blivande förälder få en tredimensionell och naturlig bild av barnet i magen. Dagens avancerade teknik ger oss nämligen möjligheten att framställa mer verklighetstrogna bilder som liknar ett vanligt foto. Om du också vill genomföra ett 3D-ultraljud i Malmö, är du varmt välkommen till oss på Cura Mödravård!

3D-ultraljud hos Cura Mödravård

Ett så kallat 3D-ultraljud kan genomföras under tillväxtkontrollen som vanligtvis sker efter graviditetsvecka 24. Tillväxtkontrollen, vars syfte är att bedöma fostrets utveckling, innebär att fostrets storlek mäts och jämförs med den normala tillväxtkurvan. Utöver detta gör man även en uppskattning på mängden fostervatten och moderkakans placering, samtidigt som man lyssnar på fostrets hjärtslag.

Som ett tillval kan man vid detta tillfälle välja att genomföra ett 3D-ultraljud. Något som mer konkret innebär att ultraljudsapparaten konstruerar en tredimensionell bild av fostret. Med andra ord en bild som är mer lik ett vanligt foto, i vilken barnet framställs mer naturligt.

Hur pass bra bildkvaliteten är påverkas av mängden fostervatten som barnet omges av. De bästa förutsättningarna för att få högkvalitativa 3D-bilder brukar därför vara i graviditetsvecka 26–30, då fostrets storlek i förhållande till mängden vatten är som bäst.

Under de senaste åren har dessa ultraljudsundersökningar blivit allt mer populära. För många är det en väldigt surrealistisk upplevelse som spär på längtan efter livets mest spännande upplevelse – att bli förälder.

Boka tid för 3D-ultraljud

Om du önskar att genomföra ett 3D-ultraljud i Malmö är du varmt välkommen att göra det hos oss på Cura Mödravård. Läs mer om våra undersökningar under fliken Gravid eller Kontakta oss redan idag för att boka en tid utan remisskrångel och långa väntetider!

När du besöker oss är du i trygga händer. Vårt privata läkarhus inhyser både specialistläkare och barnmorskor med hög kompetens, lång erfarenhet och ett gemensamt mål – att göra din graviditet till en fin och trygg upplevelse.

Vid dina besök hos oss får du därför träffa en och samma barnmorska som alltid lyssnar på din berättelse och dina önskemål, även i situationer där du kan känna oro och rädsla. Genom att också kunna anpassa vårdprogrammen efter dina behov är vi ingen barnmorskemottagning, vi är mer!