Mödravårdscentral Malmö

Varmt välkommen till Cura Mödravård – din lokala mödravårdscentral i Malmö. Du hittar oss i närheten av såväl Malmö City som Limhamn, dit du tar dig med både buss och bil (vi erbjuder gratis parkering). Vi erbjuder dig ett personligt och professionellt omhändertagande som underlättar graviditeten!

Cura Mödravård – din mödravårdscentral i Malmö

Cura Mödravård är en barnmorskemottagning och mödravårdscentral som erhåller vårdavtal med Region Skåne. Något som innebär att vi erbjuder basmödravård utformat utifrån deras riktlinjer. Våra ambitioner sträcker sig däremot längre än så och därför erbjuder vi också vårdprogram som är utformade efter just dig och dina behov.

Vi lägger därför stor vikt i det personliga mötet – att lyssna på din berättelse och dina önskemål. Med anledning av detta får du också träffa en och samma barnmorska under dina besök på vår mödravårdscentral i Malmö. Vi lyssnar på din glädje och förväntan men också din oro och rädsla, vilken vi tar på största allvar.

Vår läkarexpertis är uppdaterad och kan erbjuda dig en säker graviditetsövervakning som sträcker sig bortom den offentliga sjukvården. Utöver den basmödravård som utformats utifrån Region Skånes riktlinjer, erbjuder vi dig även kompletterande vård som:

  • Tidigt ultraljud
  • Cervixmätning
  • Blodflödesundersökning

Tidigt ultraljud 

Ett tidigt ultraljud kan genomföras redan i graviditetsvecka 7–8 och syftar till att säkerställa att graviditeten är normal. Att upptäcka att man är gravid är oftast överväldigande. Många kvinnor vill därför tidigt försäkra sig om att allt ser ut som det ska. Vid ett tidigt ultraljud kan man se:

  • Hinnsäck med graviditet i livmodern
  • Antal foster
  • Fostrets hjärtaktivitet (efter cirka 6,5 veckor)
  • Hur stort fostret är, mätt från hjässa till rumpa (Crown-Rump-Length, CRL)
  • Om fosterstorleken stämmer med graviditetslängden beräknad enligt sista mens
  • Gulesäcken (fungerar som en tidig moderkaka)
  • Uteblivet missfall (inget foster, ingen hjärtaktivitet) – ny undersökning kan behövas

Cervixmätning

Vid en Cervixmätning kontrollerar man livmoderhalsens längd för att bedöma risken för förtidsbörd. Undersökningen genomförs via ett vaginalt ultraljud och kan göras i graviditetsvecka 18–24.

Blodflödesundersökning

Misstänker man att fostret växer långsamt, genomförs en så kallad blodflödesundersökning. Undersökningen går till på så sätt att man mäter hastigheten på blodströmmen i de artärer som leder till moderkakan.

Läs mer om våra undersökningar under fliken Gravid eller Kontakta oss redan idag för att boka en tid hos en personlig och professionell mödravårdscentral i Malmö.