MVC Malmö City

Varmt välkommen till oss på Cura Mödravård – din lokala MVC i Malmö City. Du hittar vår mödravårdscentral på Erikslustvägen 24, dit du enkelt tar dig både via bil- och kollektivtrafiken. Vårt mål är att göra din graviditet till en fin och trygg upplevelse!

Mödravårdscentral i Malmö City

Här på Cura Mödravård arbetar vi alla mot ett och samma mål – att din graviditet ska bli en fin och trygg upplevelse. Vi är den lokala barnmorskemottagningen och mödravårdscentralen som erbjuder ett personligt och professionellt omhändertagande av gravida kvinnor.

Våra barnmorskor besitter alla lång erfarenhet och hög kompetens. En viktig del i deras arbete är också att lyssna på din berättelse och dina önskemål, för att på så sätt kunna erbjuda dig vårdprogram som passar just dig.

Genom vårt vårdavtal med Region Skåne kan vi erbjuda samtliga kvinnor basmödravård. Då våra ambitioner sträcker sig längre än så kan vi dessutom erbjuda personligt anpassade vårdprogram som syftar till att göra din graviditet och -övervakning ännu bättre. Som exempel kan vi erbjuda dig:

  • Tidigt ultraljud
  • 32-veckorsultraljud för kontroll av fostertillväxt
  • Vaginalt ultraljud med cervixmätning för prevention av förtidsbörd

Tidigt ultraljud

Ett tidigt ultraljud kan genomföras så tidigt som graviditetsvecka 7–8 och syftar till att säkerställa att graviditeten är normal. Många kvinnor som nyligen har blivit gravida kan nämligen uppleva en viss oro och har därför en önskan om att genomföra en tidig ultraljudsundersökning.

32-veckorsultraljud

Ett 32-veckorsultraljud genomförs senare i graviditeten och syftar framförallt till att upptäcka foster som inte växer som de ska. Genom att göra en ultraljudsundersökning i graviditetsvecka 32 upptäcker man nästintill 70% fler barn med tillväxthämning, vilket också innebär att man kan ge barnen bästa möjliga förutsättningar att födas friska.

Vaginalt ultraljud

Ett vaginalt ultraljud med cervixmätning genomförs i graviditetsvecka 18–24 och syftar till att bedöma risken för förtidsbörd. En kort livmoderhals kan nämligen tyda på en större risk för förtidsbörd. Genom att upptäcka detta i ett tidigt skede kan man också erbjuda adekvat behandling för att reducera riskerna.

Läs mer om våra undersökningar under fliken Gravid eller Kontakta oss redan idag för att boka en tid hos en personlig och professionell MVC i Malmö City.